Thursday, May 28, 2009

Little gardener

Lately I've been too busy to craft, but here's a project I finshed a while ago.
This little guy was stitched from a DMC pattern booklet. The title is Fairy Tales, I got it as a part of a DMC kit. Since the stores here don't carry DMC, I used Madeira thread and of course, good ole Croatian Ljubica.


I actually like working with Ljubica better, it's easier to separate the threads and it doesn't tangle as much as Madeira. The jeans, the watering can and the paler green are all Ljubica.
Too bad the color palette of Ljubica thread is limited, to put it politely.




I only stitched half of the scene from the pattern, because I just don't have enough patience to do the whole thing.



I might get another plant and put this guy in a frame next to it. Maybe then the plant would survive my care.

9 comments:

  1. Sladak mi je ovaj dečaćić. Uvek se pitam šta li ćeš s ovakvim radovima i onda me uvek iznenadiš kako sve savršeno uklopiš. S koliko niti vezeš? Možda mi se samo čini, ali da nije za mrvicu predebeo konac?

    ReplyDelete
  2. Znam, i meni se čini da je malo predebeo, nekako se izdigne vezeni dio iznad platna. A koristim samo dvije niti. Možda bih trebala preko 4 kvadratića. Ili nabaviti neko platno s većim kockicama.

    ReplyDelete
  3. Mnogo je simpatičan dečak! Još samo malo strpljenja i završićeš ceo rad, prosto bi bila šteta da plavi cvetak ostane neuradjen!

    ReplyDelete
  4. Daaaj, šteta je da ne napraviš i cvjetić ... pa to je samo nekoliko sati posla, a rezultat će biti savršen. Mali vrtlar je i sada simpatičan, ali daj mu da nešto zalijeva ;-)

    Ako ti se križići čine predebelima, slobodno pokušaj na tom platnu raditi sa samo jednom niti.

    ReplyDelete
  5. Išla sam pogledati platno ... obziroma da radiš preko jedne niti, slobodno možeš raditi i križiće jednom niti konca. Inače, ako budeš radila križiće preko dvije niti tkanja (u širinu i visinu) dvije niti konca će biti savršene.

    ReplyDelete
  6. ja obozavam tvoje radove! tako su uredni! nego mene zanima gdje si naucila engleski?

    ReplyDelete
  7. Hvala svima!

    @romantales - Probat ću obje verzije, pa vidjeti koja mi je bolja. Odlični su mi tvoji savjeti, railroading zbilja čini rad urednijim.

    @incoknito - Engleski sam učila u školi, ofkors. I u serijama i filmovima na TV-u, koji su ispada bili bolji učitelji od škole ;-)

    ReplyDelete
  8. Да, вероватно тако да је

    ReplyDelete